Kurumsal
Dirençli Nişasta
DİRENÇLİ NİŞASTA

1964 yılından bu yana pek çok hububat üzerinde çalışmalarını sürdüren köklü bir yapılanmaya sahip olan Demirpolat Şirketler Grubu, özellikle un alanında uzun yıllardır varlık göstermektedir. Bu doğrultuda uzun yılların birikimini ve deneyimini yeni bir ürün grubu oluşturup taçlandırmayı amaçlayarak, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nde 3,5 yıllık bir çalışmanın sonucunda geliştirilen ve yüzde 100 saflık oranıyla dünyada tek olma özelliğine sahip olan, enzime dirençli nişasta (EDN) bileşeninin lisanını almıştır. Peki Enzime dirençli nişasta nedir? Dirençli nişasta, tamamı enzime dirençli nişastadan oluşan bir üründür. Bu özelliğiyle enzim edilen karbonhidrat oranı oldukça düşüktür. Diyabet ve obeziteye bağlı hastalıklarla mücadele eden bireyler ile sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmek isteyen bireyler için geliştirilmiştir. Diyabet için en az yüzde 20, diyet için en az yüzde 14 oranında olmak üzere, normal beyaz una belli miktarlarda karıştırılarak kullanılabilir. Yine istenirse doğrudan saf olarak da kullanılabilir. Yani alt limitlere bağlı kalmak kaydıyla, kullanılacak oranı belirlemek tamamen size aittir. Bilindiği gibi günümüzde beslenme alışkanlıklarımızın büyük bir bölümünü karbonhidrat oluşturmaktadır. Ancak diyabet ve obezite gibi risk içeren hastalıklar söz konusu olduğunda, karbonhidrat alımının düşürülmesi şarttır. Çünkü karbonhidrat, kandaki glikoz ve yağ seviyesini yükselten bir besindir. Dirençli nişasta içeren besinler tüketildiğinde, normal beyaz una oranla vücuda alınan glikoz ve yağ seviyesi azalır. Böylece vücuttaki kan glikoz ve yağ seviyesi dengelenmiş olur. Ayrıca diyet un; lif içeriği sayesinde tokluk hissini arttırır, bağırsak florasını düzenler. Ve siz, bu zamana kadar fazla kilolarınız nedeniyle tüketemediğiniz ürünleri gönül rahatlığıyla tüketebilir ve daha rahat kilo verebilirsiniz.
Dünyada ilk kez %98 saflıkta Enzime Dirençli Nişasta üreten tek tesis olmanın gururunu yaşıyoruz.